Pääkirjoitus: Suur­pe­dot tap­poi­vat 2020 en­nä­tys­mää­rän poroja, mikä näkyi myös valtion mak­sa­mis­sa kor­vauk­sis­sa – sys­tee­mis­sä on yhä paljon pa­ran­ta­mi­sen varaa

Petovahinkokorvaukset: Ka­to­tal­ven kallis lasku – Vuonna 2020 po­ron­omis­ta­jil­le mak­set­tiin kor­vauk­sia 7,3 mil­joo­naa euroa

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Ou­nas­vaa­ran hiih­to­kes­kus avautuu lauan­tai­na

Ensin avataan päärinne ja tuolihissi.

Ounasvaaran laskettelukausi alkaa lauantaina uusin, iltapainotteisin aukioloajoin. Arkistokuvassa Johanna Alppi.
Ounasvaaran laskettelukausi alkaa lauantaina uusin, iltapainotteisin aukioloajoin. Arkistokuvassa Johanna Alppi.
Kuva: Jussi Leinonen

Ounasvaaran hiihtokeskus avaa talvikauden 2020–21 lauantaina 28. päivä marraskuuta. Silloin aukeaa keskuksen päärinne eli Vuopalanrinne rinteen tuolihissi. Lisää rinteitä on tarkoitus avata jo lähipäivinä.

– Ensi viikolla raavitaan varastolumikasasta säilölumen loput ja katsotaan saadaanko niillä lumetettua Rendin Lumimaa, sekä päärinteen ankkurihissin nousulinja ensimmäiselle välipoistumispaikalle eli hiihtokoulurinteen lähtöpaikalle asti, rinnetoimenjohtaja Juhani Roininen Ounasvaaran hiihtokeskuksesta kertoo sähköpostitse.

Snowparkin ja muiden rinteiden sekä ankkurihissin käyttöönotto edellyttää Roinisen mukaan vielä kunnon pakkasia ja pidempiä kylmiä jaksoja, jotka mahdollistavat lisälumen tykittämisen.

– Ja kaikki taivaaltakin satava lumi on aina kotiin päin.

Avoinna iltapainotteisesti

Hiihtokeskuksen aukioloajat ovat nyt aiempaa iltapainotteisemmat. Syynä on kansainvälisten matkailijoiden puuttuminen, sillä he ovat tyypillisesti käyttäneet hiihtokoulun ja rinteen palveluja aamupäivisin.

– Sen sijaan iltamäkeen ehtivät nyt vielä työpäivänkin jälkeen lapsien lisäksi myös isommat laskijat, Roininen sanoo.

Turvallisuus huomioidaan

Kontaktien vähentämiseksi Ounasvaaran hiihtokeskus suosittaa ostamaan liput ja tekemään välinevuokraukset etukäteen verkkokaupasta.

Hiihtokeskuksen sisätiloissa kiinnitetään huomioita erityisesti turvaväleihin ja hyvän hygieniatason ylläpitämiseen.

Roinisen mukaan kaikkein tärkeintä on kuitenkin pitää mielessä, että rinteeseen ja liikkumaan lähdetään vain ja ainoastaan terveenä.

– Vain vastuullisesti toimien voimme yhdessä varmistaa häiriöttömän kauden.

Ounasvaaran hiihtokeskus, Taunontie 14. Avoinna ma–pe klo 14–20, la–su 10–17.