Ou­nas­vaa­ral­la gol­fa­taan nyt val­kioil­la

Oranssit golfpallot erottuvat hyvin valkoiselta lumelta.
Oranssit golfpallot erottuvat hyvin valkoiselta lumelta.
Kuva: Pia Lillberg

Santa Claus Golf on avannut talvigolfkenttänsä Ounasvaaralla. Talvella golfataan viheriöiden sijasta valkioilla, valkoiset golfpallot vaihdetaan kirkkaan oransseihin ja kärryjen sijaan golfmailoja kuljetetaan pulkalla.

Talvigolfkenttä on rakennettu Ounasvaaran pohjoisrinteille ja se on yhdeksänreikäinen. Talvigolfkentällä käytetään osittain samoja väyliä kuin Ounasvaaran kesägolfkentällä.

– Talvi kuitenkin mahdollistaa kentän erilaisen käytön. Kohteena voi olla esimerkiksi vesieste, sillä osa talvikentän valkioista on sijoitettu jäälle, kentän jäätyneisiin vesiesteisiin, kertoo Santa Claus Golfin toimitusjohtaja Pia Lillberg.

Tampatuilla väylillä kirkkaan väriset golfpallot erottuvat hyvin lumesta. Yllättäen väylän ulkopuolelle menneen pallon löytyminenkin voi talvella olla helpompaa kuin kesällä, Lillberg sanoo: pelaajan tarvitsee vain kaivaa pallo esiin koskemattomaan hankeen jääneen jäljen kohdalta.

Jos golfia ei vielä harrasta, lajiin pääsee tutuksi Santa Claus Golfin kouluttajan ohjauksella. Golfiin tutustumisia tarjotaan myös ryhmille, muun muassa työyhteisöjen tai kaveriporukoiden virkistyspäivien ohjelmaan.

Talvigolfin kisakausi aloitetaan maaliskuussa. Kauden avaa lauantaina 7. maaliskuuta parikilpailu Kallion Kierros, Santa’s Snow Golf Classic pelataan 14.–15. maaliskuuta. Kauden päättää avoin talvigolfin mestaruuskilpailu Rovaniemi Winter Open 21. maaliskuuta.

Talvigolfkausi jatkuu, kunnes kenttä sulaa pois; todennäköisesti huhtikuun alkupuolelle.

Golfklubi ravintoloineen palvelee paitsi golffareita myös hiihtäjiä ja muita asiakkaita päivittäin. Klubin parkkipaikalta pääsee kätevästi myös kentän kauniissa maisemissa kulkeville hiihtoladuille ja laskettelurinteeseen.