Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Arvostelu: Kuvia muis­ti­sai­rau­des­ta

Ou­nas­vaa­ra vä­räh­te­lee taiteen voi­mas­ta Kult­tuu­rin kint­tu­po­lul­la

Ounasvaara muuttuu perjantaina esittävän taiteen estradiksi.
Ounasvaara muuttuu perjantaina esittävän taiteen estradiksi.
Kuva: Leena Talvensaari

Ounasvaaran luontopolku, vaaran metsäiset kupeet ja rakka-alueet muuntautuvat perjantaina taiteen estradiksi. Luontopolun varrella voi kokea monipuolisesti esittävää taidetta.

"Vaaran värähtelyjä – Kulttuurin kinttupolku" -kokonaisuudessa esiintyvät harmonikkataiteilija Tatu Kantomaa, performanssitaiteilija Meri Nikula sekä näyttelijä-liikkumisti Anne Niskanen. Kaikki esitykset ovat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan, ja vaaralla kulkeva yleisö voi valita koettavaksi joko yhden tai useamman esityksen.

Anne Niskanen on teatterin ammattilainen, joka on intohimoisesti kiinnostunut myös tanssin ja liikkeen metodeista. Ounasvaaralla nähtävässä esitystuokiossa Niskanen asettautuu kehollaan osaksi maailmaa, luontoa, ympäristöä ja vuoropuhelua.

Anne Niskanen on yksi Kulttuurin kinttupolun esiintyjistä.
Anne Niskanen on yksi Kulttuurin kinttupolun esiintyjistä.

Harmonikkataiteilija Tatu Kantomaa on valloittanut yleisöä taituruudellaan niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Ounasvaaralla Kantomaalta kuullaan hänen omia sävellyksiään, joista löytyy sävyjen kirjoa alakulosta riemuun ja joissa nivoutuvat yhteen improvisaatio ja länsimaisen taidemusiikin eri muodot. Monisävyistä taiteilijaa on totuttu näkemään Rovaniemellä lukuisissa poikkitaiteellisissa produktioissa muun muassa Piste Kollektiivin riveissä sekä kiertämässä laajalti ympäri Rovaniemeä yhdessä Kunnan poikien kanssa.

Meri Nikula on ilmaisuvoimainen laulaja ja esiintyvä taiteilija, jonka taiteen keskiössä on sen parantava vaikutus. Nikula työskentelee myös luovan itsetuntemuksen opettajana.

Tapahtumaan voi varata mukaan myös eväitä nautittavaksi nuotiopaikkojen loimuissa tai kallioisilla piknikpöydillä. Tapahtuma toteutetaan säävarauksella: sateen sattuessa esitykset siirretään toiseen ajankohtaan.

Vaaran värähtelyjä – Kulttuurin kinttupolku pe 10.9. klo 18–20.30  Ounasvaaralla. Tapahtuma alkaa näkötornin laavulta.