Oulun mu­siik­ki­vi­deo­fes­ta­rit vie­rai­lee Ro­va­nie­mel­lä – tors­tai­na li­ve-keik­kaa, per­jan­tai­na vi­deoi­ta

Torstaina keskustellaan ja musisoidaan. Perjantaina katsotaan musiikkivideoita.

Kalevi Suopursi vetää erikoisen karaoke-henkisen musiikkivideoesityksen Wiljamissa torstaina.
Kalevi Suopursi vetää erikoisen karaoke-henkisen musiikkivideoesityksen Wiljamissa torstaina.
Kuva: Antti Sepponen

Oulun musiikkivideofestivaali vierailee Rovaniemellä torstaina. Illan ohjelmassa on luvassa livemusiikkia, keskustelutilaisuus ja musiikkivideonäytöksiä.

Teemavierailun puitteissa järjestetään aluksi keskustelutilaisuus musiikkikirjastolla sekä musiikkivideonäytöksiä. Lisäksi tarjolla on Jukka Nousiaisen ja Kalevi Suopursun live-esiintymiset Wiljamissa.

Musiikkikirjastossa pohditaan musiikkivideoiden merkitystä ja tekemisen tapoja keskustelussa, jossa ovat mukana Oulun musiikkivideofestivaalin taiteellinen johtaja ja musiikkivideoiden ohjaaja Anna-Mari Nousiainen sekä Kalevi Suopursu ja Jukka Nousiainen. Paikallisista tekijöistä paneelissa ovat Arttu Nieminen, Mauri Lähdesmäki, Pekka Kumpulainen ja Venla Aho.

Rennossa keskustelutilaisuudessa ruoditaan erilaisia lähestymiskulmia musiikkivideoiden tekemiseen ja niissä esiintymiseen. Mukana myös yleistä keskustelua tämän päivän musiikkivideoskenestä ja visuaalisuuden merkityksestä artisteille.


Keskustelun lomassa näytetään musiikkivideomaistiaisia tekijöiltä.

Musiikkivideokeskustelun jälkeen ilta jatkuu Kulttuuritalo WIljamissa tämän vuoden festivaalivoittajien Jukka Nousiaisen ja Kalevi Suopursun esityksillä.

Nousiainen on monitahoinen muusikko ja lauluntekijä, joka tunnetaan niin sooloartistina kuin Räjäyttäjät-yhtyeen laulaja-kitaristina sekä Jukka & Jytämimmit yhtyeestä.

Performatiivista yllätyksellisyyttä iltaan tuo Kalevi Suopursu Karaoke Show, joka ammentaa ilmaisuvoimaansa vhs-kaseteista, suomalaisten kuppiloiden sielunmaisemista ja karaoken tunteenpalosta.

Illan konserttikokonaisuus on osa Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimiston TÄ! -kulttuuriklubien sarjaa, joka tarjoilee erilaisia elämyksiä ja ihmetyksen aiheita esittävän taiteen kentältä. Konsertit järjestetään yhteistyössä Rovaniemi Rock Academyn kanssa.

Perjantaina Wiljamissa jatketaan musiikkivideoiden parissa, kun nähtävillä on kaksi kuratoitua musiikkivideonäytöstä. Ensimmäisessä näytöksessä perjantaina kello 18 nähdään tämän vuoden festivaalipalkitut.

Toisessa näytöksessä kello 20 esitetään festivaalin hallinnoiman kotimaisen musiikkivideoarkiston erikoisuuksia ja harvinaisuuksia. Näytökseen on valittu muun muassa videoita, joita ei ole nähtävissä edes Youtubessa. Yhden näytöksen lippu on viisi euroa ja molempien kahdeksan euroa.

Keskustelua musiikkivideoista to 7.11. klo 17 pääkirjaston musiikkiosastolla, vapaa pääsy.
LIVE: Jukka Nousiainen & Kalevi Suopursu to 7.11. klo 19 Wiljamissa, Urheilukatu 1. Lippu 10 e. Vain käteinen.