Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ota kaikki irti mo­ni­käyt­töi­sis­tä to­maat­ti­säi­lyk­keis­tä – Kul­la­kin on oma roo­lin­sa, valitse siis paras näistä 5 vaih­to­eh­dos­ta

Jätä tuoreet tomaatit kauppaan talven lähestyessä. Nappaa sen sijaan ostoskoriin erilaisia säilykkeitä, jotka sopivat ruoanvalmistukseen jopa paremmin. Kekrin tunnelmaa saat myskikurpitsasoseesta ja jälkiruoaksi tarjottavista uuniomenoista.

Kovakuorisen kurpitsan käsittelyyn paras tapa on paahtaa se puolikkaana uunissa.
Kovakuorisen kurpitsan käsittelyyn paras tapa on paahtaa se puolikkaana uunissa.
Kuva: Nina Karlsson

Kotikeittiön kokkailut tomaattisäilykkeistä voivat tuntua vaatimattomilta, vaikka ne ovat arkireseptien parhaimmistoa. Säilyketomaatit sopivat nimittäin ruoanvalmistukseen usein paremmin kuin tuoreet tomaatit.

Etenkin talvella saamme kauppojen vihanneshyllyille vain muutamaa tomaattilajiketta, jotka kaikki on poikkeuksetta poimittu raakana.

Tomaattituotannon supermaassa Italiassa jokaiselle tomaattisäilykkeelle on omat käyttötarkoituksensa, samoin kuin tuoreillekin tomaattilajikkeille.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi