Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Pääkirjoitus: Ää­nes­tä­jien oi­keus­tur­va vaa­ras­sa – saa­me­lais­kä­rä­jä­la­ki tulisi pi­kai­ses­ti uu­dis­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

OP:n Ri­ta­kal­lio karsisi ko­ro­na­ra­joi­tuk­sia roh­keam­min kuin hal­li­tus – etä­työ­suo­si­tus­ta har­kit­ta­va uu­del­leen

OP -ryhmän pääjohtajan Timo Ritakallion mielestä hallitus purkaa liian vähän ja liian hitaasti koronarajoituksia. Hallituksen pitäisi miettiä uudelleen etätyösuositus ja alueiden erilaiset tilanteet.

Helsinki

Koronaviruksesta aiheutuneet poikkeusolot ovat kestäneet Suomessa vuosineljänneksen ajan. Pandemiasta johtuva valmiuslaki otettiin käyttöön 17. maaliskuuta. OP -ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio summaa koronakevään kokemuksia Lännen Medialle. Haastattelu tehdään pitkästä aikaa kasvokkain, turvaetäisyydellä Helsingin Vallilassa.

Kokemuksien yhteenveto, ja niistä oppiminen on Ritakallion mukaan nyt äärimmäisen tärkeää. Keskuskauppakamarin laskelmien mukaan koronaeristäytyminen on maksanut Suomelle noin 1,2 miljardia euroa viikossa.

– Jos tulee toinen korona-aalto, niin vain äärimmäisessä hädässä pitäisi tehdä samanlaisia kokonaisvaltaisia sulkemisia kuin tänä keväänä.

Ritäkallio painottaa, että pitää osata elää koronaviruksen kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.