Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Opis­ke­li­joi­den mie­len­ter­veys­on­gel­mat li­sään­tyi­vät ko­ro­na-ai­ka­na jyr­käs­ti – YTHS:n po­ti­laan nä­ke­mys: "Hoi­to­put­keen pääsy on vai­keu­tu­nut"

Korona-aika koetteli rajusti korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyttä. Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on anonut lisäresursseja opiskelijoiden terveyden turvaamiseksi, mutta päätöstä resursseista ei ole vielä tehty. Ahdistukseen ja masennukseen YTHS:ltä hoitoa saanut Tiina Pajukari sanoo, että YTHS:n tiukat resurssit näyttäytyvät opiskelijoille pidentyneinä hoitojonoina ja henkilökunnan kiireenä.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palvelut uhkaavat jälleen ruuhkautua syksyllä, kun uusien opiskelijoiden patoutunut hoitotarve purkautuu.
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palvelut uhkaavat jälleen ruuhkautua syksyllä, kun uusien opiskelijoiden patoutunut hoitotarve purkautuu.
Kuva: Julia Blomqvist

Opiskelijoiden mielenterveysongelmat kasvoivat korona-aikana jyrkästi, mikä ruuhkautti keväällä opiskelijoiden terveydenhuollon.

– Opiskelijoiden mielenterveyspalveluiden kysyntä kasvoi korona-aikana jopa kolmanneksella, sanoo Opiskelijoiden terveydenhuoltosäätiön (YTHS) toimitusjohtaja Katariina Poskiparta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.