Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Opet­ta­jat­kin voivat mennä lakkoon

Huhtikuun alussa voidaan Rovaniemelläkin nähdä harvinainen tilanne: opettajien lakko. Se olisi osa laajempaa lakkoa, jossa mukana olisivat monet muutkin Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön jäsenet myös muualla kuin Rovaniemellä.

On hyvä muistaa, että lakko sinänsä ei koskaan ole tavoite. Tavoittelemme hyvää sopimusta, joka turvaa ostovoiman ja palkkatason.

Kuntien työntekijöille on erityisen tärkeää saada palkkaohjelma, jolla voidaan reagoida muista aloista jälkeenjääneeseen palkkakehitykseen. Monivuotinen ohjelma mahdollistaisi julkisella alalla työskenteleville palkkojen nostamisen yleiskorotuksia paremmin. Ilman palkkaohjelmaa kuilu yksityisen ja kunta-alan palkkojen välillä kasvaa. Se olisi epäreilua työntekijöille ja voisi johtaa työntekijäpulaan.

Lakko näkyisi väistämättä arjessa. Moni päiväkoti, koulu ja oppilaitos joutuisi pitämään ovensa suljettuina siitä huolimatta, että lakko ei ole suunnattu rovaniemeläisiä lapsia ja nuoria vastaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.