työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Opet­ta­jat­kin voivat mennä lakkoon

Huhtikuun alussa voidaan Rovaniemelläkin nähdä harvinainen tilanne: opettajien lakko. Se olisi osa laajempaa lakkoa, jossa mukana olisivat monet muutkin Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön jäsenet myös muualla kuin Rovaniemellä.

On hyvä muistaa, että lakko sinänsä ei koskaan ole tavoite. Tavoittelemme hyvää sopimusta, joka turvaa ostovoiman ja palkkatason.

Kuntien työntekijöille on erityisen tärkeää saada palkkaohjelma, jolla voidaan reagoida muista aloista jälkeenjääneeseen palkkakehitykseen. Monivuotinen ohjelma mahdollistaisi julkisella alalla työskenteleville palkkojen nostamisen yleiskorotuksia paremmin. Ilman palkkaohjelmaa kuilu yksityisen ja kunta-alan palkkojen välillä kasvaa. Se olisi epäreilua työntekijöille ja voisi johtaa työntekijäpulaan.

Lakko näkyisi väistämättä arjessa. Moni päiväkoti, koulu ja oppilaitos joutuisi pitämään ovensa suljettuina siitä huolimatta, että lakko ei ole suunnattu rovaniemeläisiä lapsia ja nuoria vastaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.