tähtijuttu: Saa­me­lais­kä­rä­jien päätös ei muut­ta­nut Lapin kan­san­edus­ta­jien nä­ke­myk­siä – Markus Mus­ta­jär­veä kui­ten­kin as­kar­rut­taa, onko Avas­ka­rin mieli muut­tu­nut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Onko kauneus kat­so­jan sil­mäs­sä?

Selaan Instagramia, Tiktokkia ja muita some-maailman uumenista löytyviä sovelluksia. Puhelimeni näytöllä vilahtelee Instagram-postauksia ja kuvia, joissa henkilöt, etenkin naiset poseeraavat paljastavissa asuissaan huippulomakohteissa kauniissa meikeissään korostaen sekä ihmisen ulkonäön että elämän täydellisyyttä ja virheettömyyttä. Taustalle voi kuitenkin varjostua monia elämän varjopuolia ja myrskyjä.

Ilmiö saa aikaan epävarmuutta etenkin nuorissa. Se ajaa monet peilin eteen tuijottamaan itseään ja miettimään sitä, mikä omassa ulkonäössä tai kehossa on vikana ja mikä itsestä tekisi entistä paremman näköisen. Yhä useampi nuori sairastuu erilaisiin syömishäiriöihin ja kamppailee ulkonäköpaineidensa kanssa.

Tuntuu huvittavalta ja jollain tapaa tekopyhältä, että somettajat ja ylipäätään julkisuuden henkilöt julkaisevat itsestään täydellisiä kuvia filttereineen päivineen, mutta jakavat sitten kehopositiivisuutta käsitteleviä julkaisuja. Pidän positiivisena sitä, että he pyrkivät ottamaan kantaa paljon puhuttavaan aiheeseen, mutta sitä en voi ymmärtää, että he itse korostavat ulkonäkönsä moitteettomuutta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.