Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Pääkirjoitus
Tilaajille

On aika kes­kus­tel­la siitä, mitä pal­ve­lu­ja tar­vit­sem­me ja mitä emme

Hallituksella on ollut viime aikoina aihetta riemuun. Vanhushoivan hoitajamitoitusta ja oppivelvollisuusikää on nostettu, sote-uudistuskin on lähempänä toteutumista kuin koskaan. Voittajafiilistä ei ole haluttu pilata talousfaktoilla, joista ei paljon iloa irtoa. Suomi velkaantuu ennätysvauhdilla ja mikä pahinta, se tekisi niin myös ilman pandemiaa.

Velkaeloa on jatkunut jo reilut kymmenen vuotta. Koronaelvytys lisännee velan määrää kertaheitolla 20–30 miljardilla eurolla. Silti nopeavaikutteisia rakenteellisia uudistuksia ei ole tehty, eikä edes vakavasti harkittu. Sen sijaan uusia, pysyviä menoja on lisätty niin, että heikkohermoisimpia hirvittää.

Heihin lukeutuu Sanna Marinin (sd.)

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.