Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ol­ki­ukot asialla

”Niva asemoi itsensä diktatuurin kannattajaksi” (Jouni Tuomikumpu, LK 13.4.), ”Niva seisoo lapsenmurhaajien rinnalla” (Heikki Karjalainen, LK 13.4.), ”Nivan käsitys suomalaisista lähentelee paranoidisuutta” (Alpo Isomäki, LK13.4.), ”Niva myöntää vastustavansa länsimaista demokratiaa ja ihmisoikeuksia” (Kai Suoyrjö, LK 20.4.).

Näin he vastasivat kirjoitukseeni ”Reaalimaailma ja illusoriset arvot” (LK 11.4.). Tuskin kommenteissa kysymys on itseprojisoinneista, pikemminkin heikosta sisälukutaidosta tai sitten filosofiasta tutusta olkiukkoargumentoinnista, jolla kyvyttömyys asialliseen keskusteluun peitetään siirtämällä huomio toissijaisiin asioihin – pois ihmisoikeuksista ulkopolitiikan välineenä kansainvälisessä kanssakäymisessä, joihin kirjoituksessani viittasin.

En ole kieltänyt ihmisoikeuksia ja demokratiaa. En ihaile diktatuureja, enkä tunne kaipuuta rikolliseen tai sairaalloiseen toimintaan, mutta olen tuonut vahvasti esiin sen, että rauhanomainen vastavuoroisuus läntisen maailman ja muiden kulttuurien välillä on välttämätöntä, jotta ei tapahdu ”sivilisaatioiden yhteentörmäys”, mihin professori Samuel Huntington kirjassaan Kulttuurien kamppailu ja uusi maailmanjärjestys viittaa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita