Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ol­ki­luo­to 3:n koe­käyt­tö­oh­jel­ma tähtää jou­lu­kuu­hun, mutta ta­ka­pak­ke­ja se ei kestä – elin­tär­keä vaihe alkoi

Yksi maailman suurimmista ydinvoimaloista on viittä vaille valmis. Suomalaiset odottavat, ehtiikö Olkiluoto 3 valmiiksi joulukuussa ja helpottamaan talven sähköpulaa. Pääsimme ensimmäisten joukossa näkemään käynnissä olevan Olkiluoto 3:n turbiinin, joka yksinään tuottaa jo kymmenen prosenttia Suomen sähköstä. Tiistaina Stuk antoi TVO:lle luvan nostaa voimalan täyteen tehoon.

Olkiluoto 3 -ydinvoimala on tiistaina tuottanut sähköä verkkoon ensimmäisen kerran yli 900 megawatin teholla, eli se on jo ollut Suomen suurin voimalaitos. Kun laitos käy täydellä teholla eli 1 600 megawatissa, se on yksi maailman suurimmista.

Tiistaina ydinvoimayhtiö TVO sai Säteilyturvakeskus Stukilta luvan käyttää ydinvoimalaa täydellä teholla.

Pääsimme maanantaina ensimmäisten tiedotusvälineiden joukossa näkemään käynnissä olevan Olkiluoto 3:n turbiinin.

Eurajoella Satakunnassa sijaitseva ydinvoimala on tuottanut sähköä maaliskuusta huhtikuun lopulle. Sitten seurasi reiluun kolmeen kuukauteen venynyt huoltotauko ongelmien korjaamiseksi.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi