Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Öl­jy­syöp­pö volk­ka­ri ai­heut­ti kalliin oi­keus­kiis­tan – kä­rä­jäoi­keus: ostaja oli tie­toi­nen ajo­neu­vo­tyyp­piin kuu­lu­vas­ta öl­jyn­ku­lu­tuk­ses­ta

Poikkeuksellisen paljon öljyä kuluttaneesta autosta kumpusi oikeuskiista, josta Oulun käräjäoikeus antoi vastikään ratkaisunsa.

Kyseessä oli vuonna 2014 käyttöön otettu Volkswagen. Sen hankki pohjoispohjalaisesta autoliikkeestä syyskuussa 2021 ostaja, joka maksoi käytetystä autosta runsaat 19 000 euroa. Tuossa vaiheessa ajoneuvolla oli ajettu 178 600 kilometriä.

Pari päivää kaupanteon jälkeen ostaja huomasi, että auton öljymäärä oli minimissään.  Hän reklamoi asiasta autoliikettä ja auto käytettiin huollossa, missä öljyt vaihdettiin.

Noin tuhannen ajokilometrin jälkeen öljyn merkkivalo syttyi jälleen. Ostaja reklamoi taas myyjää. Kaupanteosta oli kulunut aikaa noin kuukausi.

Auto vietiin toiseen huoltoliikkeeseen, jossa todettiin sen molempien turbojen vaativan uusimista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.