Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oliko ennen pa­rem­pi?

Kävin tammikuussa ostamassa reseptilääkkeitä, kun ne olivat lopussa. En muistanut 50 euron maksua, joka tulee aina kun vuosi vaihtuu. Tuli hintaa lääkkeille. Tämäkin maksu on tullut muutama vuosi sitten ja tuo valtion kassaan varmaankin satoja miljoonia euroja.

Nykyinen ajoneuvovero otettiin käyttöön 1994. Se perustuu auton omistamiseen, ei ostohintaan. Sekin tuottanee satoja miljoonia euroja valtiolle. Sitä ennen oli vain vero auton hinnassa.

Jos sairastut äkillisesti ja pitää mennä sairaalaan päivystykseen, on maksu 42 euroa. Jos joudut käymään useamman kerran, on maksu aina sama. Tämä maksu oli paljon pienempi 25 vuotta sitten. Jos palkat olisivat nousseet samoilla korotuksilla, ne olisivat kaksinkertaistuneet. Samoin on käynyt veden ja sähkön hinnoille.

Polttoaineen hinta on sidoksissa maailmanmarkkinahintaan, mutta on valtion verotuskin isompi kuin 1970-luvulla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.