Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oletko varma, että olet ih­mi­nen?

Suomalaiset ovat varmoja siitä, että he ovat ihmisiä. Se ei tarkoita, että heistä kaikki muut olisivat ihmisiä. Monien mielestä venäläiset eivät kuulu ihmiskategoriaan.

On palattu 1930-luvun ryssävihaan. Ryssä oli elukka, jonka sai tappaa. Se tapahtuu ihmiselle, jonka ihmisyys on otettu pois. Ihmisyys ei siis ole erottamaton osa ihmistä. Ihminenhän on eläin, osa eläinkuntaa eli ihmisyys on jotain ihmisen itsensä keksimää. Kuten Jumalakin, jonka sanottiin luoneen ihmisen omaksi kuvakseen.

Tästä voisi ajatella, että ihmisyys on jotain, jolla ihminen korottaa itsensä muiden yläpuolelle, ehkä hallitakseen muita, että ihmisyys liittyy haluun pitää itseään muita parempana. Tämä voisi selittää myös sen, miksi on tarvetta riisua jotkut ihmislajin edustajat ihmisyydestään. Kuten me, kun olemme mielestämme parempia kuin venäläiset tai kuten saksalaiset, ukrainalaiset ja puolalaiset, jotka olivat mielestään parempia kuin juutalaiset, jolloin heidät voi tappaa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi