kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

"Olen hyvin ih­meis­sä­ni siitä, miksi täl­lais­ta opasta vas­tus­te­taan" – po­ro­va­hin­ko­jen ar­vioin­ti­op­paan tekijä sanoo, että Pa­lis­kun­tain Yh­dis­tys ei päässyt vai­kut­ta­maan si­säl­töön

Luonnonvarakeskuksen Luken tutkija Rauno Kuha sanoo puolueettomaksi pian julkaistavaa porojen peltovahinkoarvioinnin opasta, jota maataloustuottajat ovat kritisoineet ennakkoon. Kuha on koonnut oppaan yhdessä Luken toisen tutkijan Antti Hannukkalan kanssa.

Arviointiopas tupsahtaa postitse joulukuun ensimmäisellä viikolla kaikille poronhoitoalueen aktiivisille maatilayrittäjille sekä Poromies-lehden tilaajille.

– Opas on suunnattu poronhoitajille ja maatilayrittäjile ja niille muille tahoille, jotka ovat halukkaita ja kiinnostuneita toteuttamaan vahinkojen arviointia ensisijaisesti nurmiviljelyksillä, Kuha sanoo.

Parhaillaan työstetään poronhoitolain muutosta vahinkojen arvioinnin osalta. MTK-Pohjois-Suomi ja MTK-Lappi sanoivat arviointioppaasta lokakuussa antamassaan lausunnossa, että oppaan julkaisua olisi viisainta lykätä, kunnes lakimuutos on voimassa ja uusi porovahinkolautakunta on aloittanut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.