Tähtijuttu: Neljä lap­pi­lais­ta esit­te­lee ener­gia­re­mont­tin­sa

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Mainos Black Friday -tarjouksena Lapin Kansa Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Olemme pää­ty­neet so­ti­las­junt­ta aikaan

Elämme nyt täydellistä sotilasjuntta aikaa…? Tätä asiaa ei kukaan kansalaisistamme voi kieltää. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, mikä oli kamala tapaus maailman ihmisten silmissä, kun otamme huomioon maan siviilihenkilöiden, vanhusten ja lasten kärsimykset tänä sotilasjuntta-aikana, unohtamatta taisteluissa mukana olevia sotilaita.

Kuitenkin on muistettava että saman kohtalon alla ovat olleet kaikki sotimaan joutuneet maat, kuten maammekin, jonka vanhukset, lapset ja äidit joutuivat koko Karjalassa, sodan jaloissa olemaan syvässä ahdingossa. Samoin kaikkien maiden sodissa, missä uuden mantereen suurvalta, Amerikka on toiminut kapellimestarina ainoastaan omien taloudellisten hyötyjensä tähden. Nykyinen suureksi revennyt Ukrainan sotakin on selvästi alkanut öljyn ja kaasuvarojen tähden, mitä eivät minkään maan kansalaiset halua huomata eivätkä mainitse asiasta sen isommin.

Kun Augusto Pinochet perusti Chileen sotilasjuntaksi sanotun äärijärjestön, joutuivat sielläkin asuvat kansalaiset pakenemaan muihin maihin, ja osa heistä sai turvapaikan Suomesta, sillä meillä oli siihen aikaan demokratia kokonaan toista, mitä se nyt sotilasjuntan aikana on. Asiasta ei ole muisteltu milloinkaan, joten tarjoan nyt, kun sotilasjuntta riehuu maassamme, ilman demokratian siementäkään, koko hallituksen ja omasta mielestään kaikki tietävien sotaintoisten miesten ja naisten toimesta, mikä kummastuttaa minua, kieltämättä toisinajattelija yksilöä. Antakaa kansalaisten sanoa sanansa! Varsinkin, kun tiedätte olevanne varmoina voitostanne. Vasta silloin sana demokratia pääsee oikeuksiinsa…!

Veikko MäkinenYlitornio