Politiikka: Hal­li­tus sopi yl­lät­täen isosta suo­je­lu­pa­ke­tis­ta valtion maille, Lapista on mukana 11 aluetta

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

"O­dot­ta­maan jou­tu­mi­nen on hyvin haas­ta­va ti­lan­ne" – Ke­la-kyy­tien toi­mi­mat­to­muus ai­heut­taa harmia ke­hi­tys­vam­mais­ten asu­mis­yk­si­kös­sä

Päivien työ voi mennä hukkaan, kertoo kehitysvammaisten asumisyksikössä Sodankylän Aisakellossa työskentelevät sairaanhoitaja Suvi-Marika Alajärvi.

Viimeksi Kela-kyyti meni mönkään puoli tuntia ennen lähtöhetkeä.

– Meille soitettiin, ettei taksia ole tarjolla, Sodankylän Aisakellossa, kehitysvammaisten asumisyksikössä sairaanhoitajana työskentelevä Suvi-Marika Alajärvi kertoo.

Kun asiakkaana on kehitysvammainen ihminen, kyydin peruuntuminen on erityisen ongelmallista. Osaa Aisakellon asukkaista on valmisteltava esimerkiksi hammaslääkärireissuun monta päivää etukäteen.

– Kehitysvammaisen kanssa ei välttämättä noin vain lähdetä liikkeelle, vaan tarvitaan ennakointia, jotta heidät saadaan lähtemään. Jotkut heistä tarvitsevat lääkitystä, jotta reissu saadaan menemään hyvin, ja että esimerkiksi ne hampaat saadaan tarkastettua ja hoidettua, Alajärvi kuvailee.

Taksikuljetusta vaativaan reissuun valmistautumiseen kuuluu myös työvuorojen järjestely.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.