Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

"O­dot­ta­maan jou­tu­mi­nen on hyvin haas­ta­va ti­lan­ne" – Ke­la-kyy­tien toi­mi­mat­to­muus ai­heut­taa harmia ke­hi­tys­vam­mais­ten asu­mis­yk­si­kös­sä

Päivien työ voi mennä hukkaan, kertoo kehitysvammaisten asumisyksikössä Sodankylän Aisakellossa työskentelevät sairaanhoitaja Suvi-Marika Alajärvi.

Viimeksi Kela-kyyti meni mönkään puoli tuntia ennen lähtöhetkeä.

– Meille soitettiin, ettei taksia ole tarjolla, Sodankylän Aisakellossa, kehitysvammaisten asumisyksikössä sairaanhoitajana työskentelevä Suvi-Marika Alajärvi kertoo.

Kun asiakkaana on kehitysvammainen ihminen, kyydin peruuntuminen on erityisen ongelmallista. Osaa Aisakellon asukkaista on valmisteltava esimerkiksi hammaslääkärireissuun monta päivää etukäteen.

– Kehitysvammaisen kanssa ei välttämättä noin vain lähdetä liikkeelle, vaan tarvitaan ennakointia, jotta heidät saadaan lähtemään. Jotkut heistä tarvitsevat lääkitystä, jotta reissu saadaan menemään hyvin, ja että esimerkiksi ne hampaat saadaan tarkastettua ja hoidettua, Alajärvi kuvailee.

Taksikuljetusta vaativaan reissuun valmistautumiseen kuuluu myös työvuorojen järjestely.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi