Ulkomaat: Boris Johnson eroaa kon­ser­va­tii­vi­puo­lueen joh­dos­ta, jatkaa pää­mi­nis­te­ri­nä syksyyn

Kulttuuri: Ro­va­nie­mi vah­vas­ti esillä Antti Tuiskun sta­dion­kei­koil­la syk­syl­lä

Kolumni: En muista, että olisin koskaan tun­te­nut tar­vet­ta suu­ko­tel­la tun­te­mat­to­man ihmisen kättä kadulla – en ku­vit­te­le, että miehet ovat ole­mas­sa vain minua varten

Nyt saa taas laulaa yh­des­sä: kuorot lau­la­vat oodin ilolle Ro­va­nie­men suu­res­sa yh­teis­kon­ser­tis­sa

Kadri Joamets johtaa konsertissa Rovalan kuoroa ja Lapin Lauluveikkoja.
Kadri Joamets johtaa konsertissa Rovalan kuoroa ja Lapin Lauluveikkoja.
Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen seurakunta ja Sulasolin Lapin piiri ovat kutsuneet kaikki Rovaniemen alueen kuorot ja lauluyhtyeet mukaan kuorojen yhteiskonserttiin Rovaniemen kirkkoon Laulun ja soiton päivänä. Konsertilla juhlistetaan yhdessä laulamisen voimaa hiljaisen pandemia-ajan jälkeen.

Konserttiin on vapaa pääsy, mutta konsertissa kerätään kolehti, jonka tuotto suunnataan yksinäisten tukemiseen SPR:n Rovaniemen osaston ystävätoiminnan kautta.

Koronapandemian aikana monet ovat kaivanneet aitoa yhdessälaulamista. Tänä syksynä kuorolaiset ovat voineet vihdoin palata rakkaan harrastuksensa pariin. Tätä paluuta juhlitaan kuorojen yhteiskonsertissa.

Kukin kuoro esittää yhden tai kaksi omaa laulua, jotka ilmentävät yhdessälaulamisen iloa. Konsertissa esitetään myös kaksi yhteisnumeroa: Oscar Petersonin spirituaali Hymn to Freedom sekä Ludvig van Beethovenin Oodi ilolle, jotka myös kertovat tarinaansa ystävyyden voimasta.

Kaikilla ei ole ystäviä, perhettä tai läheisiä. Yksinäisyys on aikamme vitsaus, joka korostui korona-ajan sulkujen aikaan.

Konsertin järjestäjät haluavat auttaa yksinäisyyden vastaisessa työssä, ja konsertin tuotto lahjoitetaan SPR:n ystävätoimintaan.

Laulun ja soiton päivä on valtakunnallinen, vuodesta 1993 juhlittu kuoro- ja orkesterimusiikin päivä. Vuosittain varsinainen päivä on hieman vaihdellut, mutta yleensä se on sijoittunut lokakuun alkuun.

Aiemmin Rovaniemelläkin päivän yhteiskonsertti oli Sulasolin Lapin piirin järjestämä perinne, ja viime vuonna otettiin striimin kautta ensi askeleet hyvän perinteen elvyttämiseen. Tätä perinnettä jatketaan nyt.

Oodi ilolle! Laulun ja soiton päivän kuorojen yhteiskonsetti la 2.10. klo 18 Rovaniemen kirkossa. Vapaa pääsy, kolehti SPR:n ystävätoiminnan hyväksi. Kirkkoon voidaan ottaa noin 350 henkilöä.
Konsertti

Konserttiin osallistuvat kuorot:

Rovaniemen mieslaulajat, joht. Amanda Sitomaniemi

Rovalan kuoro, joht. Kadri Joamets

Lapin Lauluveikot, joht. Kadri Joamets

Lapin Ruska, joht. Heidi Kenttälä

Laudi, joht. Sari Alakulppi

Gaissa, joht. Sari Alakulppi

Belcanto, joht. Satu Tuisku

Soitinyhtye Gaudium, joht. Maie Kuusik