Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Nyt saa eh­dot­taa: mikä on vuoden paras kau­pun­ki­kes­kus­ta­te­ko Ro­va­nie­mel­lä?

Ensin saa ehdottaa vapaasti, seuraavassa vaiheessa ehdotuksista äänestetään voittaja.

Rotarit talkoilivat Revontulilaavun Ounasjoen rantaan kesän 2021 aikana. Pettymys oli suuri niin tekijöille kuin käyttäjille, kun vuoden kaupunkikeskustateoksi äänestetty laavu paloi syksyllä 2002 maan tasalle. Kuvassa aktiivit Eero Pajula ja Juri Laurila.
Rotarit talkoilivat Revontulilaavun Ounasjoen rantaan kesän 2021 aikana. Pettymys oli suuri niin tekijöille kuin käyttäjille, kun vuoden kaupunkikeskustateoksi äänestetty laavu paloi syksyllä 2002 maan tasalle. Kuvassa aktiivit Eero Pajula ja Juri Laurila.
Kuva: Leena Talvensaari

Rovaniemellä etsitään jälleen kaupunkikeskustatekoa. Kilpailussa haetaan tekoa, joka on vaikuttanut myönteisesti Rovaniemen keskustaan ja keskustassa oleviin ihmisiin. Voittajan pääsevät valitsemaan kaupunkilaiset yleisöäänestyksessä.

Kilpailun järjestävät Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry ja kaupunkilehti Uusi Rovaniemi. Sen tarkoituksena on korostaa kaupunkikeskustan merkitystä Rovaniemellä ja nostaa esille Rovaniemen kehittämistä eteenpäin vieviä ilmiöitä ja tekijöitä.

Kilpailu järjestettiin ensi kertaa vuonna 2021. Silloin kilpailun voitti Kauppatorille avattu ravintola Pub Old Lättis. Vuonna 2022 voiton vei sittemmin palanut Revontulilaavu.

Kilpailussa kuka tahansa voi ehdottaa keskustatekoa kilpailuun. Ehdotuksen sisältö on vapaa. Keskustateko voi olla esimerkiksi onnistunut arkkitehtuuri, upea valaistus, tapahtuma, seinämaalaus tai mikä tahansa kaupunkilaisia ilahduttanut tai keskustan viihtyisyyttä lisännyt teko.

Ehdotus voi olla esimerkiksi onnistunut arkkitehtuuri, upea valaistus, tapahtuma, seinämaalaus tai mikä tahansa kaupunkilaisia ilahduttanut tai keskustan viihtyisyyttä lisännyt teko.

– Kilpailuun toivotaan erityisesti uusia älykkäitä keskustatekoja – persoonallisuuksia, asioita, ilmiöitä, tapahtumia tai yllätyksiä, sanoo Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry:n toiminnanjohtaja Miia Taivalantti.

Kilpailuehdotuksia voi jättää 10.6. asti. Sen jälkeen ehdotuksista järjestetään yleisöäänestys Uuden Rovaniemen verkkosivuilla.

Kisan voittaa eniten ääniä saanut ehdokas, joka asetetaan ehdolle myös Elävät kaupunkikeskustat -yhdistyksen (EKK) valtakunnalliseen keskustatekokilpailuun elokuun lopussa.

Elävää musiikkia Rovaniemen Kauppatorille tuonut Pub Old Lättis äänestettiin vuonna 2021 vuoden positiivisimmaksi kaupunkikeskustateoksi.
Elävää musiikkia Rovaniemen Kauppatorille tuonut Pub Old Lättis äänestettiin vuonna 2021 vuoden positiivisimmaksi kaupunkikeskustateoksi.
Kuva: Iiro Kerkelä

Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta -yhdistys kehittää keskustaa yhdessä yrittäjien, asukkaiden, tapahtuma- ja kulttuurituottajien sekä kaupungin ja sen konserniyhtiöiden kanssa. Yhdistyksen  tavoitteena on lisätä keskustan viihtyisyyttä ja houkuttelevuutta sekä tuoda sinne lisää tapahtumia.

Toiminnanjohtaja Miia Taivalantin mukaan kaupunkien keskusta-alueet ovat tällä hetkellä isossa murroksessa, ja niiden kehittäminen vaatii suunnitelmallista ja pitkäjänteistä työtä eri toimijoiden kesken.

– Rovaniemen kaupunkikeskusta on myös meidän käyntikorttimme maailmalle, ja se vaatii tällä hetkellä melko suuria ponnisteluja näyttääkseen arvoiseltaan, hän toteaa.

Vuoden kaupunkikeskustateko

Lähetä ehdotus 10.6. mennessä!

Laadi selkeä ehdotus perusteluineen.

Jos mahdollista, liitä mukaan myös valokuvia ehdotuksesta.

Kerro viestissä myös ehdotuksen antajan nimi yhteystietoineen.

Lähetä ehdotus sähköpostitse rovaniemenkaupunkikeskusta@gmail.com tai verkkosivun rovaniemenkaupunkikeskusta.fi/ota-yhteytta kautta. Ehdottaa voi myös sähköisen vastauslomakkeen kautta.