Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nyt on tarve rau­han­te­ki­jöil­le

Kemijärvellä mieliä kuohuttaa biojalostustehdas. Lähtökohta on miltei aina, että kunhan se tulisi ja toisi työtä sekä hyvinvointia. Samaan aikaa syyttävä sormi alkaa osoittaa haaveen toteuttajia ja puheiden sävy muuttuu.

Biojalostustehdas tai sen valmistelu sai aikaan isoja poliittisia muutoksia Kemijärvellä. Muutos oli välttämätön, niin ovat äänestäjät päättäneet. Keskusta on uudistunut, kokoomus on kasvanut isoksi, perussuomalaisten kannatus on merkittävä, tulevaisuuden Kemijärven voima on muutos. Demareissa on pirteää vipinää ja vasemmistoliitto nojaa suureen kokemukseen. Kristilliset pysyy politiikassa.

Biojalostustehtaan valmistelu jätti Kemijärvelle paljon traumoja. Valmistelu tehtiin siten, että poliittinen uskottavuus romahti. Saatiin muutokselle tahtotila. Muutos oli välttämätöntä ja edellyttää nyt avoimuutta. Avoin ja läpinäkyvä on demokratian perusta. Vuosien jälkeen se on Kemijärvellä mahdollista.

Valtuuston puheenjohtajan roolissa haluan vastata avoimesti biojalostustehdasyrityksen entisille ja nykyisille puuhaajille.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi