Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Nyt on pi­det­tä­vä yhtä

Suomi joutui Venäjän hybridivaikuttamisen kohteeksi, kun Venäjä alkoi työntää kolmansien maiden ihmisiä rajalle. Oli ilo nähdä, että asiaan reagoitiin nopeasti ja päättäväisesti.

Tällä hetkellä on kaksi raja-asemaa on vielä auki. Raja on kokonaisuudessaan suljettava välittömästi.

Nämä ihmiset, jotka Venäjä rajalle toi, ovat suuri kysymysmerkki. On tervettä suhtautua heidän intresseihin epäillen. Kun otamme maailman kartan käteen ja katsomme, mihin muihin maihin Venäjältä pääsee, on selvää, että Suomi ei varmastikaan olisi ensimmäinen kohde vaikkapa irakilaiselle tai somalille. Kyseessä on ilmeinen tarkoitus vaarantaa Suomen kansallista turvallisuutta. En epäile hetkeäkään, etteikö joukkoon olisi solutettu Venäjän kouluttamia häiriötekijöitä.

Olisi sinisilmäistä ajatella, että Venäjän ilkeydet Suomea kohtaan loppuisivat tähän. Viranomaiset ja valtion ylin johto onneksi näyttävät olevan tilanteen tasalla ja reagoivat nopeasti.

Venäjän tarkoitus on luoda kahtiajakoa Suomeen ja ihmisase on yksi keino. Venäjä odottaa, että joku taho Suomessa alkaa huutaa, kuinka ihmiset rajalla paleltuvat ja nälkiintyvät. Onkin ensiarvoisen tärkeää, että pidämme yhtä. Emme saa antaa Venäjälle sitä iloa, että alkaisimme sinisilmäisesti syytellä toisiamme ihmisten kohtalosta. Vastuu heistä on Venäjällä. He eivät ole ylittäneet Suomen rajaa, joten he ovat Venäjällä.

Meillä on onneksi Naton myötä apuja ympärillä, emmekä ole tilanteen kanssa yksin. Suomi on suomalaisten turvapaikka.

Kirjoittaja on Rovaniemen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen (ps.).