kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Nyt on aika huoltaa pyörä tal­vi­ajoon – näin va­lit­set sopivat renkaat ja pidät kylmän loi­tol­la, mutta yksi asia on vielä näi­tä­kin tär­keäm­pi

Pyöräliikenteen konsultti Petteri Nisula kehottaa huoltamaan pyörän jo syksyllä eikä vasta keväällä. Laatikolliset perhepyörät soveltuvat hyvin talviajoon, koska lapsi on suojassa sateelta ja viimalta.

Petteri Nisula kertoo, että polkupyöriin on sekä nastallisia että nastattomia talvirenkaita. Hän vaihtaa omaan pyöräänsä nastalliset.
Petteri Nisula kertoo, että polkupyöriin on sekä nastallisia että nastattomia talvirenkaita. Hän vaihtaa omaan pyöräänsä nastalliset.
Kuva: Mauri Ratilainen

Pyöräliiton erityisasiantuntija Martti Tulenheimo kaartaa pyörällään pyöränhuoltotilan eteen ja asettaa pyörän lepäämään talon seinustalle. Hän on varustautunut syksyn sään mukaan: jalassa on siniset kumisaappaat, päällä keltainen sadetakki ja selässä vedenpitävä reppu.

Ulkona tihkuu vettä harmaalta taivaalta. Tulenheimo vetää kumisaappaiden tilalle tossut ja ripustaa vettä valuvan takin naulaan. Nyt hän on valmis kertomaan talvipyöräilystä, koska lähes minä aamuna tahansa maa voi olla jo valkoinen koko Suomessa.