Virusmuunnos: Hal­li­tus kieltää maa­han­tu­lon seit­se­mäs­tä ete­läi­sen Afrikan maasta – Suomen kan­sa­lai­set ja Suo­mes­sa va­ki­nai­ses­ti asuvat saavat aina palata

Maanjäristykset: Utsjoen tä­räh­te­lyt var­mis­tui­vat maan­jä­ris­tyk­sek­si –  jä­ris­tys­kes­kus oli Norjan puo­lel­la 13,6 ki­lo­met­rin sy­vyy­des­sä

Äänestys: Mikä on Sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan

Nuori mies kuristi naista ja kes­ki-ikäi­nen mies löi var­ti­jaa Kemissä – rajalla jäi kiinni rat­ti­juop­po

Nuoren miehen epäillään pahoinpidelleen keski-ikäistä naista yksityisessä asunnossa lauantai-iltapäivänä Kemissä, tiedottaa Meri-Lapin poliisi.

Partion tullessa paikalle kuului asunnosta riitelyä. Oven avannut nainen kertoi, että mies oli pahoinpidellyt häntä aikaisemmin muun muassa kuristamalla ja lyömällä.

Molemmat asunnossa olleet henkilöt olivat päihtyneinä. Mies otettiin kiinni pahoinpitelystä epäiltynä. Naisen vammat ovat jääneet lieviksi.

Mies löi vartijaa

Kemissä vartija joutui pahoinpidellyksi.

Keski-ikäinen mies oli mennyt liiketiloihin Kemissä. Mies oli anastanut alkoholijuoman ja vartija oli pysäyttänyt hänet. Asiaa selvittäessä mies yritti lähteä pois paikalta ja vartija oli joutunut voimakeinoin pitämään miestä aloillaan, ettei hän poistu paikalta.

Mies oli lyönyt vartijaa pään alueelle. Lyönnistä ei ole aiheutunut merkittäviä vammoja.

Vartijat olivat pitäneet miestä aloillaan poliisin paikalle tuloon asti. Miestä epäillään pahoinpitelystä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja näpistyksestä.

Rattijuopumus Torniossa

Poliisi sai tehtäväilmoituksen, jonka mukaan oli epäiltävissä, että keski-ikäinen mies kuljettaa henkilöautoa päihteiden vaikutuksen alaisena. Asiasta tiedotettiin rajavartiolaitoksen partioita, joilta tuli tieto ajoneuvon saapumisesta Suomen puolelle.

Poliisipartio meni tarkastamaan kuljettajan kunnon ja alkometrin puhallustulos osoitti törkeän rattijuopumuksen ylittävän rajan. Miehellä ei ollut myöskään voimassaolevaa ajo-oikeutta.