Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Tilaajille

Nuoret pa­hoin­pi­te­li­vät lapsen Ro­va­nie­mel­lä ja ku­va­si­vat teon vi­deol­le – kä­rä­jä­oi­keus tuo­mit­si eh­dol­lis­ta van­keut­ta tör­keäs­tä pa­hoin­pi­te­lys­tä

Lapin käräjäoikeus tuomitsi kaksi nuorta kahdeksan kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin törkeistä pahoinpitelyistä nuorina henkilöinä.

Tuomitut nuoret olivat tekohetkellä 16- ja 15-vuotiaita. Heidän kanssaan pahoinpitelyyn osallistui 14-vuotias nuori, joka ikänsä vuoksi ei ollut tekohetkellä rikosoikeudellisessa vastuussa.

Nuoret pahoinpitelivät 12-vuotiaan lapsen Rovaniemellä. He muun muassa potkivat ja löivät nyrkillä lasta niin, että hänelle tuli useita murtumia kasvoihin. Pahoinpitely tehtiin kuluvan vuoden huhtikuussa.

Teko kuvattiin videolle ja se levisi internetiin. Käräjäoikeus katsoi, että nuoret olivat tietoisia pahoinpitelyn kuvaamisesta ja sen mahdollisesta leviämisestä internetiin.

Pahoinpitely tehtiin oikeuden mukaan erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.