Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Et voi tietää, mil­lai­nen toisen tarina ko­ko­nai­suu­des­saan on

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

No­peus­ra­joi­tus­mer­kit vaih­de­taan ke­sä­moo­diin – ke­sä­no­peu­det heti voi­maan, kun merkki vaih­det­tu

Kesänopeuksiin siirtyminen aloitetaan tällä viikolla.
Kesänopeuksiin siirtyminen aloitetaan tällä viikolla.
Kuva: ILKKA LAITINEN

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poistaminen aloitetaan Lapissa keskiviikkona 31.3. Nopeusrajoitusmerkit vaihdetaan aloittaen pääteistä, joissa merkit vaihdetaan 1.4.2021 mennessä. Poisto porrastetaan olosuhteiden mukaan niin, että kaikki merkit on vaihdettu huhtikuun loppuun mennessä. Kesäajan nopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun niitä osoittavat merkit on vaihdettu.

Lapin ELY-keskus muistuttaa autoilijoita kevään vaihtelevista keliolosuhteista ja liikenneturvallisuuden huomioimisesta. Keväällä saattaa esiintyä vielä lumi- ja räntäsateita, sekä tienpinnan jäätymistä, jolloin on erityisen tärkeää sovittaa ajonopeus vallitsevien keliolosuhteiden mukaan. Vaikka päätiet ovat pääosin sulat on maantieverkolla vielä osuuksia, joissa tiellä etenkin varjopaikoissa, notkelmissa ja tien reunoissa voi olla jäätä ja polannetta. Nastarenkaita saa käyttää maaliskuun loppuun saakka ja myöhemminkin, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Lapin teillä liikkuu myös paljon poroja, joiden käyttäytyminen liikenteessä on arvaamatonta. Käyttämällä Porokello -sovellusta saat tiellä ajaessasi varoituksen ennen kohdetta, jossa poroista on tehty ilmoitus viimeisen puolen tunnin aikana.