Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Noora Yli­pie­ti Aineen tou­ko­kuun re­si­dens­si­vie­raa­na

Noora Ylipieti
Noora Ylipieti

Aineen taidemuseon vieressä sijaitsevan Viippola-talon ateljee on toukokuun ajan täynnä pieniä maalauspohjia, kirkkaita värejä ja vampyyreita. Aineen taidemuseon Lapin kullanmurut näyttelyprojektin residenssivieraana on kuukauden ajan taiteilija Noora Ylipieti (s.1981). Ylipietin sukujuuret ovat pohjoisimmassa Lapissa, mutta taiteilija itse asuu ja työskentelee Espoossa.

Ylipietin työskentelyssä ovat viime aikoina toistuneet sarjallisuus ja kokeellisuus, niin muodon kuin sisällön kautta. Maalaus on Ylipietin ensisijainen tekniikka, mutta sen rinnalle on tullut myös muita taiteen tekemisen muotoja. Lapin kullanmurut-projektiin Ylipieti päätti yhdistää sosiaalisen median, spontaanit kuvat ja käsinkirjoituksen. Teos rakentuu fyysiseen tilaan toukokuun aikana Tornion keskustassa, Hallituskadun tyhjässä liikehuoneistossa ja sen edistymistä voi seurata Instagramin kautta.

Aineeton puoli- niminen installaatio sekä Instagramiin rakentuva kuvien ja sanojen tulva ovat Ylipietin mukaan suoria havaintoja ympäröivästä todellisuudesta, kaunistelematta.

Noora Ylipieti on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto ylipiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2017 ja opiskellut taidetta lisäksi Lahden taideinstituutissa ja Hyvinkään Taidekoulussa.

Taiteilija työstää Aineetonta puoli-installaatiota sosiaalisessa mediassa päivittäin. Teosta voi tarkastella haluamallaan tavalla joko paikan päällä Torniossa tai erillisinä osina. Aineeton puoli Instagramissa: