Ne­los­tien pääl­lys­tys­työt hait­taa­vat lii­ken­net­tä Ro­va­nie­mel­lä

-
Kuva: Ari Kärkkäinen (ELY)

Teiden päällystystyöt Lapissa keskittyvät tänä kesänä pääosin Rovaniemen seudulle ja Länsi-Lappiin. Huonokuntoisia päällysteitä uusitaan Lapissa noin 165 kilometrin matkalta. Kevyen liikenteen väyliä päällystetään 21 kilometrin matkalla.

Nelostiellä uudelleen päällystetään yhteysvälit Rovaniemeltä Muurolaan sekä Vikajärveltä Jouttikeroon. Uudelleen päällystyksiä tehdään Nelostiellä yhteensä 35 kilometrin matkalla.

Työt Muurolan ja Rovaniemen välillä käynnistyivät kesäkuun alussa ja ne kestävät heinäkuun alkupuolelle saakka. Tiellä on yksi ajokaista suljettu, ja liikenne ohjataan vuorotellen tietyömaan ohi.

Valtatiellä 21 uudelleen päällystetään Ylitornion ja Pellon väliltä huonokuntoiset päällysteet 20 km:n matkalta. Torniossa tehdään tierakenteenparantamista ja uudelleenpäällystämistä maantiellä 927 Ala-Vojakkalasta Arpelaan.

Tienpäällystystöitä tehdään myös kantatiellä 79 Sinetän ja Tapionkylän välillä, maantiellä 926 Mattisen ja Valajaskosken tienhaaran välillä sekä maantiellä 934 Saarenkylän ja Tapionkylän välillä.

Ely-keskus muistuttaa, että päällystys- ja tiemerkintätyöt tehdään yleensä liikenteen seassa, joten autoilijoiden toivotaan noudattavan työmailla erityistä varovaisuutta ja huomioivan kohteen nopeusrajoitukset.

Pisimmillä päällystyskohteilla käytetään saattoautoa. Tietyömaiden liikennevalojen ollessa punaisena saattoauto ajaa autoletkan eteen ja valon vaihduttua vihreäksi saattoauto ajaa sallittua nopeutta tietyömaan ohi autoletka perässään. Työkohteen ohittamisen jälkeen saattoauto ajaa tien sivuun ja päästää autoletkassa olevat jatkamaan matkaansa.

Tiemerkintäkone on ohitettava riittävän etäältä ja erityistä varovaisuutta noudattaen. Tiellä olevat itsestään haihtuvat vaahtohattarat tai tielle asetetut muovikeilat varoittavat autoilijaa tuoreesta tiemerkinnästä. Vastamaalatulle viivalle ei saa ajaa, sillä tuore maali tarttuu helposti auton kylkiin ja on vaikeasti poistettavissa.

Tietoa päällystys- ja muista tietöistä saa Liikennetilannepalvelusta https://liikennetilanne.tmfg.fi/