työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Naton ja luonnon puo­les­ta

Ukrainaan kohdistuneen brutaalin hyökkäyksen johdosta gallupit kertovat suomalaisten enemmistön kannattavan nyt Nato-jäsenyyttä, mitä tervehdin suurella ilolla. Skeptikoita haluan erikseen evästää, että näen liittymisen välttämättömyyden Suomen, enkä Venäjän puolustuksen näkökulmasta. Naapurin ”erikoisoperaation” seurauksena luontoomme kohdistuvia lieveilmiöitä pidän lisäksi erityisen huolestuttavina.

Uutisten perusteella Suomen metsien hakkuita tullaan lisäämään entisestään. Turvetuotannon elvyttäminen on mainittu. Ei liene väärin olettaa, että paineet vesi- ja tuulivoimankin kartuttamiseksi kasvavat, uusista kaivoksista puhumattakaan.

Sanomattakin selvää, että tämä tapahtuu aina luonnon kustannuksella huolimatta siitä, että juuri monimuotoisuutta pitäisi lukuisten asiantuntijoiden mukaan suojella yhä tehokkaammin ja nopeammin. Ikävä kyllä sota tarjoaa verukkeen juuri päinvastaiseen toimintaan.

Maataloudelle suodaan 300 miljoonaa lisää. Väitän, että tukia maksetaan vähintäänkin jo tarpeeksi, mutta niitä ei kohdenneta järkevästi, sillä ne ovat luonteeltaan lähinnä säilyttäviä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.