Politiikka: "Työe­lä­mäs­sä voidaan tehdä paljon mie­len­ter­vey­den tu­ke­mi­sek­si"- mi­nis­te­ri vie­rai­li Me­ri-La­pis­sa

Jääkiekko: Ruotsin mestari Luulaja piti RoKille op­pi­tun­nin: maalit 11–0, tor­jun­nat 13–71

Kolumni: Onko Lapilla edes­sään ener­giae­vak­kou­den aika?

Tilaajille

Na­to-maat vetivät yhtä köyttä Suomen ja Ruotsin puo­les­ta – Charly Sa­lo­nius-Pas­ter­nak yl­lät­tyi­si, jos jä­se­nyy­den ra­ti­fioin­nis­ta tulee sa­man­lai­nen show

Turkin terroristeiksi kutsumien henkilöiden luovutus Turkkiin on sovun keskiössä, turvallisuuspolitiikan tutkija kommentoi Madridin huippukokouksen keskeltä. Presidentti Sauli Niinistö sanoi aiemmin, että Suomi toimii omien lakiensa ja kansainvälisten säädösten mukaisesti myös jatkossa.

Turkki taipui tiistaisen nelituntisen neuvottelun jälkeen tukemaan Suomen ja Ruotsin kutsumista Naton jäseneksi. Madridissa Naton huippukokousta seuraavan Ulkopoliittisen instituutin johtavan tutkijan Charly Salonius-Pasternakin mukaan Naton nykyinen yhtenäisyys näkyi kirkkaasti siinä, kuinka vahvasti liittokunnan jäsenet tukivat Suomen ja Ruotsin jäsenyyttä.

– Konsensusta kunnioitettiin, kuten pitää, mutta huomionarvoista on se, miten moni veti yhtä köyttä Suomen kanssa. Voi kuvitella, millaista painostusta ja vaikutusta Turkki on kokenut juuri maiden yhtenäisyyden takia, Madridin hotellista huippukokouspaikalle keskiviikkoaamuna matkustanut Salonius-Pasternak sanoo.