Lapin Kansa live: Na­pa-Pe­sik­sen naiset saavat vie­raak­seen Kem­pe­leen Kirin – katso suora lähetys tästä

kolumni: Mies, sinäkin voit ra­ken­taa uran, säi­lyt­tää poi­ka­ni­me­si ja olla vahva it­se­näi­nen mies – muista vain roolisi hei­kom­pa­na su­ku­puo­le­na

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Na­to-jä­se­nyys luo va­kaut­ta myös ta­lou­del­le

Suomi on etenemässä kohti Nato-jäsenyyttä. Se loisi turvaa ja vakautta kansalaisten lisäksi yrityksille ja elinkeinoelämälle.  Kauppakamareiden maaliskuussa jäsenyrityksilleen tekemän kyselyn perusteella yrityspäättäjistä 73,5 prosenttia haluaa Suomen liittyvän Naton jäseneksi. Kannatus lienee tällä hetkellä korkeampaakin.

Kiristyneellä turvallisuuspoliittisella tilanteella on laajoja vaikutuksia yrityksiin. Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on vaikuttanut yrityksiin suorasti ja epäsuorasti. Suurimmat vaikutukset ovat olleet yrityksillä, joilla on ollut liiketoimintaa Venäjällä. Laajempaa epävarmuutta yrityskentässä ja taloudessa ovat aiheuttaneet logistiikka-, energia- ja raaka-ainekustannusten nousu sekä globaalien arvoketjujen häiriöt. Yritykset tukevat silti pakotteita ja ovat alkaneet uudelleen arvioida logistiikka- ja arvoketjujaan muuttuneessa toimintaympäristössä.