Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Tilaajille

Nappaa kesän maut talteen – hilloa ap­ri­koo­se­ja, pakasta leh­ti­kaa­li­pes­toa ja säilö to­maat­te­ja etik­kaan näillä joka keit­tiön oh­jeil­la

Loppukesä on säilöjän unelma-aikaa. Hedelmät, marjat ja vihannekset ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan. Hillot, pesto ja tomaattisäilyke sopivat salaattien ja pastojen pariksi. Kaalista saat salaattia japanilaiseen tai virolaiseen tapaan.

Vihannesten ja marjojen vitamiinit säilyvät hyvin säilykkeissä.
Vihannesten ja marjojen vitamiinit säilyvät hyvin säilykkeissä.
Kuva: Nina Karlsson

Kesän makuja voi säilöä monella tavalla. Niitä voi hillota, kuivata, pakastaa tai säilöä etikkaan.

Kun säilöt, pidä huolta hyvästä keittiöhygieniasta. Pese kädet, katso ettei hiuksia pääse putoamaan ruokaan ja varmista, että kaikki työvälineet ja purkit ovat puhtaita.

Hillot säilyvät puhtaissa purkeissa ainakin vuoden, pakkaseen tehty pesto muutamia kuukausia ja etikkaan säilötyt vihannessäilykkeet muutamista viikoista muutamaan kuukauteen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.