Na­pa­pii­rin ret­kei­ly­alueel­le val­mis­tui uusi silta

Uusi silta Könkäänsaaren ja Kielosaaren välissä Napapiirin retkeilyalueella.
Uusi silta Könkäänsaaren ja Kielosaaren välissä Napapiirin retkeilyalueella.
Kuva: Vesa-Matti Hillberg/Metsähallitus

Metsähallitus on rakentanut suositulla Napapiirin retkeilyalueella  Rovaniemellä retkeilyrakenteita kuntoon. Nyt valmistui uusi  silta Könkäänsaaren ja Kielosaaren väliin.

Töitä on tehty eduskunnan myöntämän erillismäärärahan turvin

Sillan rakentamisen alkuvaihetta suosi vähäsateisen kesän jäljiltä Raudanjoen matala vesi. Urakan loppuvaiheessa vesisade nostatti vedenpintaa ja pakkanen jäädytti vettä, mikä hankaloitti rakentamista.

Nyt 26-metrinen silta on aukaistu. Sillan kansilankkuihin ja kaiteisiin tarvittiin noin 300 metriä puutavaraa. Tukiarkut ja kannatinniskat tehtiin järeämmästä puusta.

Kolmena viime vuotena reittirakenteita on uusittu Könkäänsaaresta ja Kielosaaresta, ja uusia kestäviä rakenteita pitkin pääsee Karhukummun laavulle saakka.

Jos rahoitus järjestyy, on ensi vuonna suunnitelmissa uusia suoluontopolun ja Könkäiden polun huonokuntoiset pitkospuut Vaattunkilammelle saakka.

Alueen käyntimäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Viime vuonna Napapiirin retkeilyalueelle tehtiin yli 90 000 käyntiä.  Alue on erityisen suosittu päiväretkikohde.