Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Suo­men-vie­rai­lul­le huima jatko – Ze­lens­kyi puhuu Hol­lan­nin Haa­gis­sa, jonka tuo­mio­is­tui­meen Putin pas­si­tet­tai­siin kä­si­rau­dois­sa 123 val­tios­ta maail­mas­sa

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on hauska persoona, mutta sodan aikana hän ei matkaile ulkomailla huvin vuoksi. Suomen ja Pohjoismaiden tapaamisesta hän jatkaa syvintä mahdollista symboliikkaa huokuvaan kohteeseen: kansainvälisen rikostuomioistuimen päämajaan Haagiin. Nyt lähtee kovaa viestiä Putinille.

Näkökulma

Vasta eilen hän oli täällä, ja tänään torstaina on Ukrainan presidentin matkoilla alkanut uusi uskalias päivä. Volodymyr Zelenskyi on jo Haagissa, valtiovierailulla.

Kun Zelenskyiltä kysyttiin Helsingissä viestiä Vladimir Putinille, hän kieltäytyi sellaista lähettämästä ja sanoi haluavansa puhua Ukrainan kannoista. Mutta sitten – matkustaminen vapaan Nato-Suomen pääkaupunkiin Pohjoismaiden ylimpänä ystävänä ja etenkin jatkaminen siitä kansainvälisen rikostuomioistuimen kotikaupunkiin Haagiin juuri on se viesti.

Terveinen Putinille ei voisi olla viestinnällisesti yhtään tätä syvempi ja vaikuttavampi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.