Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Ruot­sis­sa nos­tet­tu ter­ro­ris­mi­uh­kan taso johtuu maa­brän­din ro­mah­duk­ses­ta – Tilanne kuin hyb­ri­di­so­dan kä­si­kir­jois­ta

Ruotsi tuntuu olevan kädetön islamia vastustavien mielenosoitusten aiheuttaman terroririskin edessä. Varautuminen terrori-iskuihin on jäämässä ainoaksi vaihtoehdoksi. Hieman yllättävästi maan pääministeri korostaa elämän jatkuvan ja turvallisuuspoliisi välttää nimeämästä uhkaa.

Ruotsin kuningashuonetta on pidetty perinteisesti yhtenä maailman voimakkaimmista brändeistä. Ruotsalaisuus on itsessäänkin tunnettu ja tykätty käsite kansainvälisillä areenoilla.

Toisin kuin joskus meillä Suomessa, ruotsalaisuudelle ei muualla maailmassa yleensä naureskella tai ilkuta, vaan maata pidetään hyvinkin edistyksellisenä ja vapaan kansalaisyhteiskunnan edelläkävijänä.

Ruotsalaiset kuluttajabrändit ovat vuosikymmenten ajan olleet maailman vahvimpien brändien listalla. Listalle kuuluvat muun muassa Ikea, Volvo (joka tosin nykyään on kiinalaisomistuksessa), Hennes & Mauritz ja Spotify.

Yhteistä ruotsalaisille kuluttajabrändeille on, että ne pyrkivät usein ratsastamaan melko voimakkaasti ruotsalaisuuteen yhdistetyillä mielikuvilla, jotka liittyvät innovatiivisuuteen, edistykseen ja hyvään yhteiskuntaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.