Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Kunnanjohtajat: Päivi Kontio joh­ta­maan Uts­jo­kea

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Koh­taa­mi­set luovat koh­taan­toa

Kun potentiaalinen työntekijä ja työnantaja kohtaavat työpaikalla, ei kielitaidon tasolla ole niin väliä.

Lapin ely-keskuksen Koordinoiden rakennemuutokseen ja kohtaantoon-hanke ja Vimma Devotion toteuttivat yhdessä kokeilevan työttömille työnhakijoille suunnatun valmennuksen ”Tutustu matkailualaan selkosuomella”. Palvelun tavoitteena oli tukea maahanmuuttaneiden tutustumista matkailualan erilaisiin työtehtäviin käytännönläheisesti, uusia ja ketteriä tapoja hyödyntäen.

Tavoitteena oli myös tuottaa tietoa palveluiden jatkokehittämistä varten. Valmennus toteutettiin vilkkaimpaan sesonkiaikaan viime joulukuussa Rovaniemellä.

Valmennukseen osallistujista (12) pääosa oli ukrainalaisia työnhakijoita, mutta palveluun osallistui myös alueella pidempään asuneita, suomen kieltä osaavia tai auttavasti puhuvia työnhakijoita. Palvelu toteutettiin käytännönläheisenä valmennuksena. Siinä hyödynnettiin toiminnallisia ja osallistavia työtapoja sekä selkosuomella tehtyjä materiaaleja. Valmennukseen kuului myös paikallisia yritysvierailuja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.