PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

Virusmuunnos: Suomen toinen omik­ron­tar­tun­ta todettu Var­si­nais-Suo­mes­sa

Joulukalenteri: Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ri vie aikojen taakse

Nai­vis­ti­sia jä­nis­teok­sia esillä Tilassa

Sylvia Veini tekee jänisaiheisia tauluja.
Sylvia Veini tekee jänisaiheisia tauluja.
Kuva: Jouko "Myky" Rytkönen

Sylvia Veinin, taiteilijanimeltään Sylvilagus, näyttelyssä Aina jossakin on jänis, on esillä taiteilijalle tyypillisiä naivistisia jänisaiheisia teoksia. Maalaukset on toteutettu akryylillä ja akvarelliliidulla puuvillakankaalle ja piirrokset lyijykynä- ja tussitekniikalla paperille.

Galleria Tilassa esillä on olevat majakka- ja jänisaiheiset maalaukset ovat valmistuneet vuoden 2020 elokuun ja vuoden 2021 huhtikuun välisenä aikana.

Maalaukset käsittelevät valon merkitystä ja sen ilmenemistä konkreettisesti merkkivalona sekä luonnossa. Majakat ovat olleet tärkeitä tienviittoja Sylvilaguksen esivanhemmille heidän työssään ja elämässään.

Piirroksissa esiintyy taiteilijan luoma, hieman introvertti, inhimillistetty jänis, joka tutkii elollisten välistä kommunikaatiota, elää arkea ja joutuu joskus outoihin tilanteisiin.

Mukana on myös piirroksiin liittyviä maalauksia, joissa inhimillistetty jänis tutkii elämää ja taiteilija kertoo tutkivansa sen avulla muun muassa keskiaikaista maalaustaidetta, omaa ympäristöään, elettyä elämää. Nämä maalaukset ovat vuosilta 2018–2019.

Taiteilija työskentelee myös kirjastonhoitajana yhteispohjoismaisessa kirjastoautossa, Muonion, Enontekiön ja Kautokeinon kunnissa.