Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Nainen yritti sa­la­kul­jet­taa nuuskaa Suomeen 13,5 kiloa yli sal­li­tun määrän – mukana ollut mies sai tuomion avun­an­nos­ta ri­kok­ses­sa

Lapin käräjäoikeus on tuominnut nuuskaa Ruotsin Haaparannalta Suomeen tuoneen kaksikon sakkoihin. Toinen henkilöistä sai tuomion salakuljetuksesta ja veropetoksesta, toinen avunannosta salakuljetukseen ja veropetokseen.

Nainen ja mies ajoivat Riihimäeltä Haaparannalle. Matka tehtiin miehen omistamalla henkilöautolla. Tarkoituksena oli, että kumpikin ostaa nuuskaa ja tuo ostoksensa Suomeen.

Perillä nainen ei kehdannut mennä ostamaan nuuskaa kaupasta, joten mies osti nuuskat myös naisen puolesta. Hän osti nuuskaa yhteensä 13,5 kilogrammaa yli sallitun tuontimäärän. Nuuskaa on sallittua tuoda Suomeen omaa käyttöä varten yksi kilogramma henkilöä kohti kalenterivuorokaudessa.

Tulli pysäytti kaksikon ja takavarikoi sallitun tuontimäärän rajan ylittävän määrän nuuskaa.

Mies kertoi käräjäoikeudessa, että oli ostaessaan naiselle tarkoitetut nuuskat ymmärtänyt, että määrä oli enemmän kuin mitä kerralla saisi tuoda Suomeen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.