Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nah­kiais­tut­ki­muk­set lai­min­lyö­ty

Lapin Kansa (24.9) esittelee ansiokkaasti Kemijoen nahkiaisen ylisiirtoja ja nahkiaiskantojen tilaa. Kemissä on tehty pitkään työtä nahkiaisen hyväksi.

Luonnonvarakeskuksen tutkija Riku Rinnevalli ei mainitse, että Luke on laiminlyönyt nahkiaistutkimukset. RKTL (nyt Luke) järjesti 27.5.2011 Kemissä tilaisuuden, missä todettiin, että nahkiaistutkimusta ja -tietoa ei ole. Huoli kantojen hiipumisesta oli suuri. Tutkimuksia ei ole vieläkään aloitettu ja nahkiaisen tilanne on yhä surkeampi.

Luke on laiminlyönyt taloudellisestikin tärkeän nahkiaisen. Ei tiedetä nahkiaisen elinkiertoa. Mikä on ylisiirtojen merkitys? Syntyykö uusia alkuja alueille, joihin nahkiaisia siirretään? Mitkä ovat parhaita ylisiirtoalueita? Selviävätkö voimaloiden yläpuolella syntyneet nahkiaiset takaisin merelle?

Onko satojen tuhansien nahkiaisten siirroista hyötyä? Vaikuttavatko äkilliset virtausmuutokset aiempaa enemmän nahkiaistuotantoon? Nahkiainen ei ole kotijokiuskollinen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.