Live: Katso tästä Arctic Volleyn ja Vam­pu­lan ottelu kello 17

kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Muu­ro­lan sai­raa­laan pal­ve­lu­kort­te­li

Rovaniemi hakee uusia toimintamalleja ja vaihtoehtoisia järjestämistapoja kasvavaan palveluntarpeeseen ikäihmisten palveluiden osalta. Tulevat vuodet ovat haasteellisia palvelun tarpeen kasvaessa ja väestön ikääntyessä. Puhumme huoltosuhteen haasteellisuudesta.

Rovaniemen perusturvalautakunnassa on hienosti otettu keskiöön iäkkäiden toimintakyvyn parantaminen kaikissa palveluissa ja myös kolmannen sektorin mukaan ottaminen keskeiseksi tavoitteeksi. Etäpalveluiden kehittyessä voidaan vanhuksille tuoda kotiin monenlaista virkistystä, tietoa ja vaikkapa kotona toteutettavia kuntoutuksia. Vain kehittämällä kuntouttavaa palvelua, aktivoimalla ja huolehtimalla ikäihmisten henkisestä ja fyysisestä terveydestä voimme säästyä mittavilta erikoissairaanhoidon kustannuksilta.

Haastetta tuottavat tulevaisuuden asumisen ratkaisut. Näsmäntien palveluasuminen tarvitsee korvaavat tilat. Ennen kuin aletaan rakentaa uutta, olisi hyvä tutkia jo olemassa olevat toimintaan soveltuvat tilat. Lapin sairaanhoitopiirin psykiatrian toiminnot siirtyvät uuden investoinnin myötä keskussairaalan yhteyteen ja Muurolan sairaalan tilat vapautuvat tällöin uuteen käyttöön.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi