Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi nuoret eh­dok­kaat edes kam­pan­joi­vat? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Muu­ro­lan sai­raa­laan pal­ve­lu­kort­te­li

Rovaniemi hakee uusia toimintamalleja ja vaihtoehtoisia järjestämistapoja kasvavaan palveluntarpeeseen ikäihmisten palveluiden osalta. Tulevat vuodet ovat haasteellisia palvelun tarpeen kasvaessa ja väestön ikääntyessä. Puhumme huoltosuhteen haasteellisuudesta.

Rovaniemen perusturvalautakunnassa on hienosti otettu keskiöön iäkkäiden toimintakyvyn parantaminen kaikissa palveluissa ja myös kolmannen sektorin mukaan ottaminen keskeiseksi tavoitteeksi. Etäpalveluiden kehittyessä voidaan vanhuksille tuoda kotiin monenlaista virkistystä, tietoa ja vaikkapa kotona toteutettavia kuntoutuksia. Vain kehittämällä kuntouttavaa palvelua, aktivoimalla ja huolehtimalla ikäihmisten henkisestä ja fyysisestä terveydestä voimme säästyä mittavilta erikoissairaanhoidon kustannuksilta.

Haastetta tuottavat tulevaisuuden asumisen ratkaisut. Näsmäntien palveluasuminen tarvitsee korvaavat tilat. Ennen kuin aletaan rakentaa uutta, olisi hyvä tutkia jo olemassa olevat toimintaan soveltuvat tilat. Lapin sairaanhoitopiirin psykiatrian toiminnot siirtyvät uuden investoinnin myötä keskussairaalan yhteyteen ja Muurolan sairaalan tilat vapautuvat tällöin uuteen käyttöön.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.