Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Muu­ro­lan sai­raa­la ikä­ih­mis­ten käyt­töön

Lapin hyvinvointialueen hallitus on päättänyt ottaa käyttöön vanhan Muurolan sairaalan väliaikaisesti. Sinne perustetaan ikääntyneiden ympärivuorokautisen palveluasumisen osastoja.

Käydessämme sairaalan esittelyssä yllätyimme, miten hyvässä kunnossa sairaala oli. Ikkunat oli vaihdettu vuosina 2010 ja 2012.

Rakennus vaatii kuitenkin remonttia, jotta ikääntyville tarkoitetut huoneet täyttyisivät lain vaatimukset. Hyvinvointialueen investointina se tarkoittaa miljoonia eroja. Saadaanko eurot valtiolta vai onko alueen palveluja vähennettävä, mikä ei olisi hyvä asia?

Suhtaudumme myönteisesti Muurolan sairaalan ottamiseen ikääntyneiden ympärivuorokautisen palveluasumisen toimipisteeksi. Lapin hyvinvointialueella ja erityisesti Rovaniemellä tarvitaan palveluasumispaikkoja.

Muurola palvelee koko hyvinvointialuetta, jolloin kaikki alueen ikääntyvät voivat tarvittaessa käyttää väliaikaisesti näitä palveluja. Sairaat ikäihmiset joutuvat nyt odottamaan erikoissairaanhoidossa liian pitkään palveluasumispaikkaa. Se kuormittaa erikoissairaanhoitoa ja aiheuttaa kustannuksia kunnille – Muurolaa tarvitaan.

Kirjoittaja on Rovaniemen Seudun Eläkkeensaajat ry:n puheenjohtaja.