ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Mus­ta­jär­vi ko­koo­muk­sen Na­to-nos­tees­ta: "Putin teki kol­mes­sa vii­kos­sa sen, mihin ko­koo­mus ei kyennyt 30 vuo­des­sa"

Kokoomus kellotti Ylen gallupissa peräti 26,1 prosentin kannatuksen. Puolue hyötyy turvallisuustilanteen horjuttua pitkäaikaisesta myönteisestä Nato-linjastaan.

Yle julkisti torstaina gallup-tulokset, joissa kokoomus on kivunnut omille lukemilleen. Puoluetta kannattaa Taloustutkimuksen tekemässä kannatuskyselyssä peräti 26,1 prosenttia suomalaisista. Se on paras lukema, minkä kokoomus on koskaan saanut Ylen mittauksissa.

Taloustutkimuksen mukaan kokoomus on saanut lyhyessä ajassa lisää kannattajia varsinkin muilta porvaripuolueilta. Perussuomalaiset ovat menettäneet kannatusta kaksi prosenttiyksikköä ja keskusta reilun prosenttiyksikön. Perussuomalaisten kannatus Ylen gallupissa on 13,6 prosenttia ja keskustan 12,3.

Kyselyssä myös demarit ovat lisänneet kannatustaan puoli prosenttiyksikköä 19,0:aan. Vihreät, vasemmistoliitto ja RKP sen sijaan menettivät hieman kannatustaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.