Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Katso kuvat: Suur­har­joi­tuk­set toivat Lappiin uusien liit­to­lais­ten tais­te­li­joi­ta

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mu­siik­ki soi syk­syl­lä taas Kemissä

Toimittaja Henripekka Kallio kirjoitti uutisanalyysissaan kaupunginorkesterista (LK 9.6., "Kemin kaupunginorkesteri ei konsertoi ja musiikkiopistoa patistellaan muuttamaan - mistä on kyse?"). Kemin heikko taloustilanne on pakottanut valtuuston päättämään kaupungin talouden tervehdyttämistoimista, ja virkamiehet ovat toimeenpanneet valtuustossa päätettyjä asioita. Tervehdyttämistoimet ovat koskettaneet kaikkia kaupungin yksiköitä, myös musiikkitoimea.

Toimintavuoden 2022 alkua rajoittivat koronasulut. Musiikkielämykset toteutettiin suoratoistopalveluina (”striimattuna”). Maaliskuussa Meri-Lapin jousikvartetti pääsi jo konsertoimaan sopimuskuntiin. Keväällä kuultiin myös jousikvartetin ja maailmalla tunnetun mezzosopraanon konsertit Torniossa ja Kemissä.

Kemissä on totuttu isoihin orkesterikonsertteihin. Kaupunginorkesterin perustan muodostavat Meri-Lapin jousikvartetti, täydentyen muutamalla musiikkiopiston opettajalla ja alueen harrastelijasoittajilla. Kemissä isot konsertit koostuvat noin 30 soittajasta. Lisäksi konsertteihin palkataan aina soittajia joko Rovaniemeltä, Oulusta ja Helsingistä.

Isot konsertit vaatisivat paljon kuulijoita, koska yhden konsertin hintalappu on 35 000–42 000 euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.