työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mu­siik­ki on tärkeää

Oletko ajatellut, kuinka suuri merkitys musiikilla on elämässäsi? Kuulet musiikkia melkein päivittäin. Musiikki kehittää monia kehosi eri osia, kuten aivoja ja hienomotorisia taitoja. Erilaisten soittimien soittaminen kehittää aivojen lisäksi ihmisten kulttuuritaitoja.

Musiikin soittamisessa voi myös kehittyä todella hyväksi. Musiikki sekä rentouttaa, parantaa keskittymiskykyä ja auttaa oppimisessa. Musiikki ja matematiikka auttavat toinen toistaan, koska musiikki on suurimmaksi osaksi matematiikkaa.

Musiikki on myös paljolti rytmiä, joten sinun tarvitsee osata laskea hyvin, jotta pysyt oikeassa rytmissä. Musiikkia ovat myös kehorytmit ja laulaminen. Musiikin soittaminen erilaisissa orkestereissa tai bändeissä tukee yhteismusisoinnillaan yhteisöllisyyttä. Musiikki ei kuitenkaan aina ole helppoa, joten siinä kehittyvät samalla myös sinnikkyys ja pitkäjänteisyys.

Minun mielestäni lasten ja nuorten kuuluisi opiskella enemmän musiikkia ja laittaa pelikonsolit hetkeksi kiinni.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.