Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Muis­tat­ko vielä An­sa­käm­pän ja Vaa­ra-Sal­mi­sen tupien tu­hou­tu­mi­sen? Au­tio­tu­pia on tu­hou­tu­nut useam­pia 2000-lu­vul­la – uuden hinta nousee heti kym­me­niin tu­han­siin

Yksi syy autiotuvan tuhoavaan tulipaloon on kamiinan liian nopea lämmitys.

Oulangan kansallispuiston Ansakämppä paloi 2002. Uusi tupa (kuvassa) rakennettiin vuonna 2004. Palo oli lähtenyt kamiinan ylikuumentuneesta hormista.
Oulangan kansallispuiston Ansakämppä paloi 2002. Uusi tupa (kuvassa) rakennettiin vuonna 2004. Palo oli lähtenyt kamiinan ylikuumentuneesta hormista.
Kuva: Mikko Halvari

Taivalkönkään autiotuvan tulipalo viikko sitten sunnuntaina ei ole ainoa lajissaan. Metsähallituksen autiotuvissa ja muissa retkeilyrakenteissa on ollut useampia tulipaloja 2000-luvulla. Autiotuvan tuhoutuminen täysin tulipalossa on kuitenkin lähtökohtaisesti harvinaista verrattuna kansallispuistojen kävijämääriin.

Aiempia tuhoisia paloja Koillismaalla ovat Vaara-Salmisen kämpän palo Syötteen kansallispuistossa  2020, Taimenkämpän palo 2018 ja Ansakämpän tuhonnut tulipalo joulupäivänä 2002.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi