Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Moni ju­mah­taa hel­pos­ti työhön, joka ei enää motivoi – huonoon työhön tyy­ty­mi­sen taus­tal­la voi olla uupumus

Ihmisissä on myös paljon eroja siinä, kuinka avoimia he ovat uusille mahdollisuuksille. "Varmasti monelle on tällä hetkellä tärkeintä, että ylipäätään on olemassa työ."

Moni suomalainen ei koe omaa työtään merkitykselliseksi tai motivoivaksi, eikä siten välttämättä kovin mielekkääksikään. Tällaiseenkin työhön silti helposti jäädään, ja taustalla voi olla useita selittäviä tekijöitä, kertoo Terveystalon organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa.

– Ylipäänsä ajatus siitä, että työn ikään kuin pitäisi olla merkityksellistä ja mielekästä, on lisääntynyt tällä vuosituhannella, mutta nyt kun inflaatio ja korkojen nousu ovat ajaneet ihmisiä ahtaalle, työn merkitys taloudellisena turvana on nostanut taas enemmän päätään. Varmasti monelle on tällä hetkellä tärkeintä, että ylipäätään on olemassa työ, josta saa palkkaa, Sahimaa sanoo.

Jos ihminen ei pidä työstään, työ alkaa herkästi kuormittaa ja aiheuttaa uupumusoireilua. Sahimaan mukaan työuupumukseen on perinteisesti liitetty kolme pääoiretta. Ensinnäkin uupunut ihminen on usein väsynyt, jolloin hänellä ei ole välttämättä energiaa hakea uusia töitä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.