Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Mon­des­ta kult­tuu­rin ja har­ras­ta­mi­sen talo – ava­jai­set ys­tä­vän­päi­vä­nä

Supreme Virtue soittaa Monden avajaisissa kello 19 alkaen.
Supreme Virtue soittaa Monden avajaisissa kello 19 alkaen.
Kuva: Anssi Jokiranta

Kauppatorin laidalla sijaitseva nuorisokeskus Monde on uudistunut kulttuurin ja harrastamisen taloksi. Juuri remontoitu sali, studio ja bändikämppä tarjoavat nyt hyvät puitteet esimerkiksi erilaisten kulttuuritapahtumien järjestämiseen.

– Mondesta halutaan kehittää kulttuurin ja yhteisöllisen tekemisen paikka kaupunkilaisia varten, sanoo nuorisotoiminnan koordinaattori Henrietta Tapio Rovaniemen kaupungin nuorisopalveluiden tiedotteessa.

– Teemme mielellämme yhteistyötä ja vuokraamme Monden tiloja toimijoille, järjestöille, yhdistyksille ja muille ryhmille erilaisiin tapahtumiin. Keväällä käynnistyy myös Monden salin vakiovuorojen haku.

Monden lämminhenkinen sydän on uusi kulttuurikahvila, jossa eri-ikäiset ja -taustaiset talon toimintaan osallistuvat kohtaavat. Kahvilassa voivat viettää aikaansa yhtä hyvin lastaan harrastuksesta odottava vanhempi kuin bussia odottava ja läksyjä tekevä koululainen. Kahvilatoiminnan ohella tilassa järjestetään erilaisia avoimia teemailtoja, työpajoja ja kursseja.

Uudistuneen Monden avajaisia vietetään ystävänpäivänä monipuolisen ohjelman myötä. Avajaisissa kaikki kaupunkilaiset ovat tervetulleita tutustumaan Monden tarjoamiin kulttuuri- ja harrastusmahdollisuuksiin.

Monden avajaiset pe 14.2. klo 14–22, Pohjolankatu 6. Pullakahvitarjoilu. Tutustu Mondeen klo 15 alkaen. Tulishow klo 17.30. W.A.S.P kitaristi Douglas Blairin kitaraklinikka klo 18. Supreme Virtuen keikka klo 19.  Transcendent avoimet jamit klo 20.