lumivyöry: NRK: yksi kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa – ­hen­ki­löl­li­syys ei vielä sel­vil­lä

huoltoasemat: Säh­kö­au­to­jen ke­hit­tyes­sä py­säh­tyä tar­vit­see yhä har­vem­min – tar­koit­taa­ko se kuo­le­maa huol­toa­se­mil­le?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Monde On Air strii­maa kes­ki­viik­ko­na ko­ti­kat­so­moi­hin las­ten­kon­ser­tin, päi­vä­tans­sit ja ny­ky­sir­kus­ta

Sirkustaiteilija Marjo Ylikorva esittää keskiviikkoillan livestriimauksessa katkelman nykysirkusteoksestaan Adorable Wife.
Sirkustaiteilija Marjo Ylikorva esittää keskiviikkoillan livestriimauksessa katkelman nykysirkusteoksestaan Adorable Wife.

Monde On Air tarjoilee keskiviikkona 15. huhtikuuta lastenmusiikkia ja päivätanssit, kun lavalle nousee NurinKurin Duo. Illemmalla luvassa on Piste-kollektiivin nykysirkusta ja Pekka Kumpulaisen musiikkia

Aamukymmeneltä alkava NurinKurin Duon musiikkituokio tarjoilee tuttuja lastenlauluja kaiken ikäikäisten, mutta eritoten perheen pienimpien iloksi. Konsertissa Toni Jaatinen ja Mika Nurmela laulattavat ja hassuttelevat hyvää mieltä päivään.

Yhdeltä iltapäivällä meno virittäytyy perinteisiksi päivätansseiksi samaisen duon voimin.

Ensi viikon keskiviikkona 22.4. Monde On Air tarjoilee lapsille ja ikäihimisille tarinajoogaa.

Iltaseitsemän  lähetyksessä nähdään Jenni Kallon (Kallo Collective) humoristinen vannesoolo Van Taiteilija, sekä ote Marjo Ylikorvan (Agit-Cirk) nykysirkusteoksesta Adorable Wife.

Jenni Kallo on luonut pitkän uran sirkustaiteilijana ja fyysisen komedian taitajana niin Suomessa kuin maailmalla.

Marjo Ylikorva on lappilainen freelance-sirkustaiteilija lajinaan akrobatia. Adorable Wife teos käsittelee nykysirkuksen keinoin naisiin kohdistuvia odotuksia ja niistä aiheutuvia ulkopuolisuuden tunteita. Liike ja akrobatia yhdistettynä muuntautuvaan herkkään lasielementtiin luo hienovaraisen ja voimakkaan tunnelman.

Rovaniemellä asusteleva Pekka Kumpulainen tunnetaan tummasävyisenä tulkitsijana ja väkevänä kulmakuppiloiden tarinankertojana. Monialainen taiteilija vaikuttaa myös yhtyeissä Pekka Kumpulainen & Ystävät ja Vihaajat.

Esitysten jälkeen luvassa on vielä haastattelu sekä kysymys ja vastaus -tuokio, johon yleisö voi chattailla kommentit ja kysymykset illan esiintyjille.

Viikon kuluttua 22.4. Monde On Air -illan esiintyjinä nähdään ja kuullan Sanaseura sekä Vysotsky Projekti.

Monde On Air: NurinKurin Duon lastenkonsertti ke 15.4. klo 10–11. NurinKurin Duon päivätanssit ke 15.4. klo 13–14. Piste Kollektiivi, Pekka Kumpulainen -soolo ke 15.4. klo 19–20.15. Facebook.com/MondeOnAir tai Youtube: bit.ly/3bL9F74.