Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Urheilu: Suo­ma­lai­seen ju­do­val­men­nuk­seen le­veäm­mät hartiat – ro­va­nie­me­läi­nen Tuomo Seik­ku­la on yksi liiton nuorten val­men­ta­jis­ta

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Mitä yh­teis­tä on pe­ru­noil­la ja säh­kö­pot­ku­lau­doil­la? – Pal­jon­kin!

Varhaisperunoista nautiskellessaan voi ajatella esivanhempiamme vuosisatoja sitten vastaanottamassa viljelyksilleen tämän valtamerentakaisen mukulakasvin.

Alussa eksoottista etelän hedelmää kummasteltiin, tarinoiden mukaan sitä syötiin raakana tai sen maanpäällisiä osia järsittiin. Monessa maassa mokoma mukula varmuuden vuoksi kiellettiin, eihän siitä ollut mainintaa Raamatussakaan!

Preussin kuningas Frederik Suuri oivalsi uuden ruokakasvin ravinteikkuuden sekä viljeltävyyden ja pottua uudelleenbrändätessään onnistui uudelleenbrändäämään itsensäkin Perunakuninkaaksi. Alkuhämmennyksen jälkeen maanosamme asukkaat oppivat kaivamaan mukulat mullan alta ja valmistamaan perunasta mitä moninaisimpia herkkuja.

Teknologisen kehityksen kiihdyttyä käsittämättömiin kumulatiivisiin mittasuhteisiin joudumme jatkuvasti kummastelemaan perunan kaltaisia uutuuksia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.