Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mitä riskejä on sähkön myyn­nis­sä?

Neven toimitusjohtaja Kristian Gullsten toteaa (LK 12.1.), ettei yhtiö voi asettaa mitään hintakattoa tuottamansa energian hinnalle, koska yhtiö ei ole mukana sähkön myyntiliiketoiminnassa. Yhtiö myy tuottamansa sähkön pelkästään pörssiin. Kuluttajille myynti sisältäisi paljon riskejä, minkä vuoksi Neve ja muut lappilaiset sähkönmyyntiyhtiö Energiapolarin osakkaat ovat myyneet omistuksensa Suur-Savon Sähkölle.

Ilmeisesti savolaiset ovat valmiimpia riskinottajia kuin lappilaiset. Mitä riskejä sähkön myyntiin oikein sisältyy, siitä ei ole annettu minkäänlaista selvitystä. Samaa mantraa toistaa myös Ounastuotanto Oy.

Voisiko joku ammattilainen kertoa selväsanaisesti meille kuluttajille, minkälaisista riskeistä sähkönmyynnissä on kysymys? Tähän asti meille on kerrottu, että esimerkiksi Kemijoen tuottaman sähkön saavat osakkaat joko käyttää itse tai myydä minne haluavat.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi